Mar 1, 2011

Karate som selvforsvar.

Karlslunde Karateklub ser man ikke ved Pokalfesten. Her tæller mesterskaber og pokaler ikke.
Det er ikke muligheden for at erhverve mesterskaber og pokaler, der driver medlemmerne af Karlslunde Karateafdeling, når der trænes ihærdigt flere gange om ugen i Karlslundehallerne.
Træningen er udelukkende koncentreret omkring selvforsvarsteknikker, så uanset alder eller køn, så deltager medlemmerne ikke i konkurrencer.
Karateformen er Okinawa Goju Ryu der bygger på teknikker, som de har været udviklet og benyttet på Okinawa i mange år. De første gange er man efter træning ikke i tvivl om at man har været gennem stort set samtlige muskelgrupper, og en del af dem bliver man først klar over man har, når de gør ondt.

Træningen giver en ro og selvtillid der smitter af på ens selvværd, både på arbejdspladsen og i fritiden. Frank på 42 år har for mange år siden været medlem af Nakskov Karateklub, og er nu vendt tilbage til sporten, for sammen med sin søn på 15 år at lære de helt specielle teknikker der præger netop selvforsvarsteknikken i karate.
Efter 4 år med træning 2 gange om ugen, bærer han nu det sorte bælte som 1`ste DAN, og han er fuldt bevidst om hvad han skal bruge sine færdigheder til. "De teknikker jeg og andre i klubben lærer, skal på ingen måde bruges i værtshusslagsmål en lørdag aften. En stor del af vores træning drejer sig tværtimod om at undgå konfrontationer, og vores færdigheder anvendes kun når konfrontation er uundgåelig".

Denne opfattelse deles fuldt ud af Thit på 18 år, der gennem 11 år har haft sin faste gang i Karlslunde Karateafdeling, og sidste efterår, ligesom Frank, kunne iføre sig det sorte bælte som 1`ste DAN."Da jeg for 11 år siden begyndte til karate, var det med det formål at kunne tæve drengene.
Men efter kort tid ændrede jeg helt opfattelse, og de sidste mange år har jeg set karate som en mulighed for at kunne forsvare mig selv, hvis det skulle blive nødvendigt.

Jeg har gudskelov aldrig været ude for overfald, hvor det har været nødvendigt at bruge mine færdigheder. Men det vi har lært ligger så dybt i bevidstheden, at jeg ikke er i tvivl om, at med den teknik jeg besidder, vil jeg være i stand til at neutralisere en overfaldsmand, så jeg har tid til at komme væk.

Det er det jeg træner for 2 gange om ugen". Udover sin egen træning, er Thit også hjælpetræner for de mindre drenge og piger, der på samme måde som Thit uddannes til at bruge sine færdigheder fornuftigt."Til trods for at der er god søgning til vores voksenhold, er der fortsat plads på alle hold.

Så har man lyst til at få indblik i disse gamle selvforsvarsteknikker, så er alle velkomne.
Vi har gratis prøvetimer for voksne hver tirsdag i marts fra 19.00 til 20.00, så mød op i løst sportstøj og lad skoene blive hjemme, da karate altid foregår barfodet.

Vi håber at vi på denne måde kan få skabt så stor interesse om vores sport, at det indenfor kort tid vil være muligt at oprette et rent kvindehold", siger Jan Mathisen, der samtidig opfordrer til at man besøger klubbens hjemmeside www.karlslundekarate.dk.